9o Critical Mass Ride

Αυτή τη Κυριακή(25/4) στις 7.00μμ ελάτε όλοι στη μαζική ποδηλατοβόλτα critical mass. Αυτή τη φορά θα αυτοσχεδιάζουμε....όχι μόνο στη διαδρομή, αλλά και γενικότερα με τα πράγματα που μας περιβάλλουν. Αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με τα αντικείμενα γύρω μας, να αναιρέσουμε το προορισμό τους, να ανατρέψουμε την ανιαρή καθημερινότητα, να εξοστρακίσουμε τον υπερκαταναλωτισμό μας και να δώσουμε στο κάθε τι, ένα νέο, πιο χρήσιμο ρόλο. Αντικείμενα που άλλοτε θα κατέληγαν στον κάδο απορριμμάτων μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αλλιώς στο σπίτι μας, στον χώρο εργασίας ή και στο ποδήλατό μας αποφεύγοντας περιττά έξοδα και δίνοντας μια δημιουργική και συνθετική διάσταση στην ζωή μας….

Για όσους δε το κατάλαβαν: οι μέρες της αφθονίας και του υπερκαταναλωτισμού μας είναι είναι πλέον πεπερασμένες. Η ανάγκη για μια επαναδιαπραγμάτευση των συνηθειών μας και της καθημερινότητας μας είναι πιο σοβαρή από ποτέ άλλοτε... Οικονομική κρίση! Όλοι ασχολούνται με την οικονομική κρίση... Αλλά πότε δεν υπήρχαν οικονομικές κρίσεις; Σαν όρος είναι σχετικός, από την στιγμή που αυτό που θεωρείται στάσιμο ή αρνητικό για τον έναν, μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξελικτικό και θετικό για κάποιον άλλον. Άλλωστε η λέξη κρίση στα κινέζικα σημαίνει ευκαιρία και απειλή ταυτόχρονα.

Πώς μπορούμε να διαφοροποιηθούμε από το παιχνίδι του χρηματιστηρίου και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Πώς μπορούμε να λειτουργούμε στην βάση της δικής μας αυτάρκειας και της δικής μας ενέργειας; Πώς μπορούμε ως άνθρωποι να αλληλεπιδράσουμε μεταξύ μας και να συνδιαλλαγούμε καλλιτεχνικά με το φυσικό μας περιβάλλον;

H καλλιτεχνική μας κολλεκτίβα (kalamatafreespace art cooperativa), οργανώνει δωρεάν αναταλλακτικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών που συνήθως θα κατέληγαν στον κάδο τον απορριμμάτων ως άχρηστα! Τα ερωτήματα και η ανάγκη από την οποία ξεκινάμε για να δημιουργήσουμε αυτά τα εργαστήρια είναι ακριβώς η ανάγκη μας να προσδιορίσουμε εμείς την ποιότητα της ζωής μας και όχι τα όποια spreads που μας επιβάλλονται...

Τα πρώτα αποτελέσματα από τα εργαστήρια που κάνουμε θα εκτεθούν στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας , από τις 26-30 Απριλίου, μέσα από την εγκατάσταση που έχουμε δημιουργήσει με τίτλο «Le salon»

Δεν μας ενδιαφέρει να ακολουθήσουμε το ρέυμα της μόδας της ανακύκλωσης! Η μόδα είναι παροδική. Όπως αναφέρει και ο πατέρας της φυσικής γεωργίας Masanobu Fukuoka "Αν παρατηρήσουμε έναν ανεμοστρόβιλο θα δούμε ότι έλκει τα πάντα στο κέντρο του, τα σηκώνει ψηλά στον ουρανό, τα διασκορπίζει και μετά... σβήνει!.
Στη συνέχεια και πάλι η βροχή και το ηλιακό φώς πέφτουν από τον ουρανό στη γή.
Αυτή ακριβώς η εικόνα είναι αυτή που μπορεί να περιγράψει την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, την σχέση του ανθρώπου με το μέρος που ζεί"
Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να ανακυκλώνουν βιωματικά και στα εργαστήρια μας αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Η επανάχρηση των υλικών είναι τρόπος ζωής και σας καλούμε να τον ακολουθήσετε.

2 σχόλια: