Η απάντηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Οι παρακάτω επισημάνσεις κατατέθηκαν στη τεχνική υπηρεσία του δήμου. Συγκεκριμένα στον κ Ν. Πατσαρίνο(υπεύθυνος μελέτης ποδηλατόδρομου) και στην κ. Α. Κανελλοπούλου(συγκοινωνιολόγος). Μας έδωσαν τις ακόλουθες κρίσιμες απαντήσεις, οι οποίες παρουσιάζονται συνοπτικά:

- Το έργο του ποδηλατόδρομου δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτή τη στιγμή είναι ένα εργοτάξιο. Όταν ολοκληρωθεί θα παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα.
- Αυτή τη στιγμή εκπονείτε ειδική μελέτη για τη σήμανση και τη φωτεινή σηματοδότηση του ποδηλατόδρομου.
- Όλα τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα επιστρωθούν με χρωματιστούς κυβόλιθους. Ιδιαίτερα θα τονιστούν, όλες οι διαβάσεις πεζών.
- Ότι αφορά το πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου θα διορθωθεί με την εργολαβία ανάπλασης της παραλιακής. Τα υπόλοιπα πεζοδρόμια, που δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα αναπλαστούν με άλλες εργολαβίες αργότερα. Η πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας ήταν να γίνει άμεσα η ανάπλαση των πεζοδρομίων αυτών με τα χρήματα που προορίζονται για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, αλλά η δημοτική αρχή, δυστυχώς, έκρινε διαφορετικά.
- Το παρκινγκ μηχανών στη Ναβαρίνου θα μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Στο παρκινγκ αυτοκινήτων, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο, θα διανοιχτεί νέα έξοδος και μελλοντικά θα ασφαλτοστρωθεί.
- Θα μπουν επιπλέων κολονάκια, όπου εφάπτεται ο ποδηλατόδρομος με τον δρόμο(όχι στα σημεία που ο ποδηλατόδρομος είναι εσωτερικά του πεζοδρομίου ή πάνω στη πλατεία)
- Στο πεζοδρόμιο της Αριστομένους, στο ύψος της νομαρχίας, θα αλλάξει η διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων. Βέβαια, παρόλο που οι τεχνικά υπεύθυνοι πρότειναν να υποχωρήσουν σε πλάτος κατά δύο μέτρα και να εξαπλωθούν σε μήκος όσο εμβαδό τους αναλογεί, έτσι ώστε να δοθεί χώρος στους πεζούς. Δυστυχώς (για άλλη μία φορά) η δημοτική αρχή απέτισε να μειωθεί μόνο κατά ένα μέτρο το πλάτος των τραπεζοκαθισμάτων.
- Υπεύθυνος για την επισκευή των φθωρών και μικροκατασττοφών του ποδηλατόδρομου θα έιναι ο εργολάβος για 15 μήνες ακόμα και μετά η τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Η άποψη μας:
Όταν ολοκληρωθεί το έργο του ποδηλατόδρομου θα έχουν εκπληρώθεί οι προδιαγραφές ασφαλείας που ζητήσαμε. Επιπλέων, η τεχνική υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με τον μελετητή του έργου, έδωσαν λύσεις στα προβλήματα που θέσαμε και δε μένει παρά να δώσουμε όλοι μια πίστωση χρόνου για να υλοποιηθούν. Αυτό που μας προβληματίσει είναι η αδιαλλαξία της δημοτικής αρχής στη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν των ποδηλατόδρομο, χωρίς πραγματικά να έχει καμία επίγνωση σχετικά με το θέμα.

3 σχόλια:

  1. Diavaste kai to parakatw arthro topikhs efhmeridas
    http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=25471

    swstes oi kukloforiakes allages, alla dystuxws paramenei h apofash ths dhmotikhs arxhs gia na meiwthei mono kata ena metro h apostash twn trapezokathismatwn sthn aristomenous....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την τελευταία επίσκεψή μου στην Καλαμάτα κινήθηκα σε όλο το μήκος του ποδηλατόδρομου.
    Αυτό που τράβηξε αρνητικά την προσοχή μου ήταν ότι σε αρκετά σημεία, κυρίως επί της Ναυαρίνου, αρκετές πλάκες είχαν ήδη ξεκολλήσει και κουνιόντουσαν. Και απορώ: Με σάλιο τις έχουν στερεώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Exeis apoluto dikio se ayto. Se polla shmeia h texnikh yphresia anagazei ton ergodoth na to xalasei k na to ksanaftiaksei apo thn arxh giati den exoun kolhsei kala oi plakes... Ta symperasmata dika sas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή