ALLEY RACE CAT ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ!!!



Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 14.00 το μεσημέρι το πρώτο - μη-οργανωμένο από την ομάδα λόκαλ/athens - alleycat race θα λάβει χώρα. Και μάλιστα στα Χανιά της Κρήτης! Υπεύθυνοι για αυτό η γνωστή και υπερδραστήρια ομάδα των Χανίων Ποδηλάτρεις. Οι Ποδηλάτρεις είναι φίλοι και συνπορευτές στην ανεξάρτητη κινιματική πραγματικότητα της χώρας. Ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2004 όταν 45 ποδηλάτες εμφανίστηκαν στους δρόμους των Χανίων με πανό και σφυρίχτρες διεκδικώντας ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για ποδηλάτες και πεζούς. Σήμερα πέρα από την κινηματική τους δραστηριότητα και κινηματογραφικά φεστιβάλ οργανώνουν το "Φεγγάρι στην Ρόδα" , ένα από τα πιο ιδιαίτερα και αυθεντικά ποδηλατικά event της χώρας. Με σαφήνεια και εικαστική ματιά σπρώχνουν τα πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση στην πόλη των Χανίων. Όσοι δεν έχουν ποδηλατίσει στα Χανιά ίσως θα πρέπει να μην χάσουν την ευκαιρία αυτή την φορά: η πόλη πέρα του ότι είναι όμορφη με τσίτα κίνηση έχει καλούς δρόμους, σοκάκια, λεωφόρους και γενικά ενδείκνυται για αστικό race.

Για τους ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ δες εδώ: http://www.podilatreis.gr/joomla/





Και λίγα λόγια για το alley cat race


alley: σοκάκι
cat: γάτα
alleycat: αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/
αγώνας πόλης με ποδήλατα
Τι είναι το alleycat? Έχουμε και λέμε:

Για να συμμετέχει κανείς στο alleycat race πρέπει να το λέει η καρδούλα του. Μια ποδηλατάδα αδρεναλίνης που το «Σκάσε και κάνε πετάλι» περιγράφει περίτεχνα περί τίνος πρόκειται. Το alleyκάτης με λίγα λόγια είναι μια ποδηλατική «κούρσα» όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένους σταθμούς με σκοπό την συμπλήρωση ενός δρομολογίου. Ακολουθεί μια αναλυτικότερη περιγραφή.

Αν θες να συμμετέχεις καλό είναι να πάρεις/δανειστείς/βρεις/ ποδηλατικό κράνος, περικνημήδες, περιαγκωνίδες, επιγονατίδες, τυλίξου με αυτές τις πλαστικές φουσκαλίδες μετακόμισης και ξεκίνα την κούρσα! (εντάξει υπερβάλλουμε λίγο αλλά πρέπει να ακολουθούμε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του πολίτη). Η ευθύνη πάντως συμμετοχής σου είναι εντελώς δική σου.
-LOCAL

Τα alleycat race ξεκίνησαν από την ομάδα των LOCAL στην Αθήνα και πάνε ...῾μπούνια῾!!! ή κοινώς ῾σανίδι῾!!!
Αποτελούν μια στιγμή που ποδηλάτο-ποδηλάτισσες μέσα από ένα αγώνα ταχύτητας, σαν ποδηλατο ηλεκτρονικό κατακτούν τον αστικό χώρο!
ΑΕΡΑ!!!!




ALLEYCAT CARNIVAL RACE 2009 TEASER from localathensfilms on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου