Ποδηλατοπορεία στην Μαραθόλακκα_16/05/2010

Την Κυριακή, 16 Μαϊου οργανώνουμε ποδηλατοπορεία στην Μαραθόλακκα, στον Ταϋγετο. Σημείο και ώρα συνάντησης : 10.00 π.μ , στην Δημοτική Αγορά Καλαμάτας, στο βόρειο πάρκινγκ. Η ποδηλατοπορεία οργανώνεται από τους Ποδηλάτες Καλαμάτας, τον Ορειβατικό Σύλλογο και την ομάδα «Παμε Ποδήλατο» με ανοιχτή συμμετοχή. Λόγω όμως της δυσκολίας της διαδρομής παιδιά κάτω των 16 χρονών καλό είναι να συνοδεύονται από κηδεμόνα.

Για την ιστορία, η Μαραθόλακκα , η επίσημη χωματερή του Δήμου Καλαμάτας, που λειτουργούσε χρόνια τώρα , στον Ταύγετο, κοντά σε περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ , επιτέλους κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ μετά από επίμονες δράσεις και κατάληψη του μέρους από την ομάδα Δράσης για τον Ταύγετο. Η ίδια η ομάδα τώρα πια σε συνεργασία, με τους Ποδηλάτες Καλαμάτας τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας και την ομάδα kalamatafreespace ξεκινά από αυτήν την Κυριακή μια σειρά καλλιτεχνικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στο σημείο της κατάληψης, με στόχο να προσπαθήσει να "μεταμορφώσει " τον υπάρχοντα χώρο της χωματερής σε ανοιχτό τόπο συνάντησης, κοινωνικού προβληματισμού, έκφρασης και δημιουργίας και πάνω από όλα ελεύθερης και ανένταχτης επικοινωνίας και δράσης.

Αυτήν την Κυριακή θα ανεβούμε με τα ποδήλατα μας μέχρι εκεί, όπου και θα μας περιμένει γιορτινό τραπέζι με «καλούδια»του βουνού . Όμως το πρόγραμμα για όλο το Σαββατοκύριακο παρουσιάζεται αρκετά πλούσιο. Το Σάββατο θα υπάρξει live από τους SILENCIO ενώ και τις 2 μέρες θα υπάρξουν προβολές των ταινιών «Ταύγετος», ντοκιμαντέρ του Ορειβατικου Συλλόγου Καλαμάτας και "the take" της Naomi klein, καταπληκτικό ντοκιμαντέρ σε σχέση με την Αργεντινή και το ΔΝΤ καθώς και φωτογραφικό αφιέρωμα από την Μυρτώ Φοίφα - Kalamatafreespace πάνω στην ιστορία και κατάληψη της Μαραθόλακκας.

Σας περιμένουμε όλους,  στην «γενναία» πορεία μας μέχρι εκεί, και στην Μαραθόλακκα, (9ο χιλιόμετρο εθνικού δρόμου Καλαμάτας - Σπάρτης, Ταύγετος)
ΑΞΙΖΕΙ......!!!!!

για περισσότερες πληροφορίες: 6978030105, 6972755079

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου