Το χρονικό του 1ου CRITICAL MASS

Η μέρα που τόσο περιμέναμε ήρθε. Κυριακή. H τελευταία Κυριακή του μήνα, μέρα critical mass. Η πρώτη ποδηλατοβόλτα στη Καλαμάτα, θα αποτελούσε γεγονός σε λίγες ώρες.
Αρχικά, τίποτα δεν μπορούσε να μας προϊδεάσει για αυτό που θα γίνονταν. Ο ουρανός ήταν γεμάτος σύννεφα και ανησυχήσαμε μήπως βρέξει και δεν έρθει ο κόσμος. Εμείς, πάντως, θα πηγαίναμε και με βροχή (εξάλλου, δεν είμαστε και από ζάχαρη). Επιπλέων μία μέρα πριν υπήρχαν 300 μέλη στο facebook group μας, εκ τον οποίων μόνο οι 40 μας επιβεβαίωσαν ότι θα έρθουν.

Απτόητοι, φτάσαμε στο σιντριβάνι στη κεντρική πλατεία. Δεν υπήρχε ψυχή. Αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τα μπλουζάκια και τα φυλλάδια που θα μοιράζαμε και κάτσαμε να περιμένουμε. Πρώτοι έφτασαν δύο ζητάδες. Αυτούς ποιος τους κάλεσε, αναρωτηθήκαμε. Τελικά έφυγαν, μετά από λίγο.

Πήγε 7 η ώρα. Άρχισε, σιγά σιγά, να μαζεύεται ο κόσμος. Μετά βίας μετρούσαμε πέντε άτομα. Ξαφνικά, εμφανίζονται κάποιοι σκεϊτάδες. Ήταν επαγγελματίες σκεϊτερς από Αθήνα που έμαθαν για το critical mass και ήρθαν να ενισχύσουν. Μεγάλη μας τιμή που συμμετείχαν. Έδωσαν ένα ξεχωριστό στυλ στο πρώτο critical mass.

Αρχίσαμε να μοιράζουμε τα φυλλάδια για να ενημερώσουμε τον κόσμο για το νέο ποδηλατόδρομο που θα δημιουργηθεί στη Καλαμάτα και πριν περάσουν 10 λεπτά, είχε γεμίσει όλη η πλατεία με ποδήλατα. Απίστευτο, απρόσμενη επιτυχία!

Ξεκινήσαμε! Μια θάλασσα από ποδήλατα ξεδιπλώθηκε μέσα από το σιντριβάνι σε όλη την πόλη. Εκατό άνθρωποι, πάνω στα ποδήλατα τους ενώθηκαν σε μία κρίσιμη μάζα(critical mass) και έγιναν οι κυρίαρχοι του δρόμου. Αυτή ή πόλη ανήκει στα ποδήλατα! Ελάτε και πάλι να τη κατακτήσουμε.

2 σχόλια:

  1. Με γειά το critical mass!
    Γειά σας από την Δράμα, την βορειότερη πρωτεύουσα Νομού. Χαιρετούμε την νοτιότερη πρωτεύουσα Νομού στην ηπειρωτική χώρα!
    Καλές δράσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή