Ανοιχτή Συνέλευση

Τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσουμε ανοιχτή συνέλευση στο χώρο του κέντρου νέων Καλαμάτας(κουτσομιτοπούλου 15, ιστορικό κέντρο) στις 7.00 το απόγευμα.

Το θέμα της συνέλευσης είναι οι δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε τη παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στις 22 Σεπτέμβρη.

Η συνέλευση είναι ανοιχτή. Συνεπώς, μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει.

Όποιος δεν μπορεί να έρθει, αλλά έχει να προτείνει κάποια ιδέα για δράση μπορεί να μας τη στείλει εδώ ή στο email μας podilateskalamatas@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική.
    Συγκριμένα, για τις δράσεις που κάνουμε σχετικά με την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αποφασίσαμε:
    1. Να στείλουμε άρθρο σε όλες τις τοπικές εφημερίδες , ώστε να ενημερωθούν και να προβληματιστούν οι Μεσσήνιοι σχετικά με την ημέρα αυτή.
    2. Να ζητηθεί από την αρμόδια ιδιωτική(!) εταιρία, που είναι υπεύθυνη για τα αστικά λεωφορεία και από τον ΟΣΕ να πραγματοποιούνται δωρεάν οι μετακινήσεις μόνο για την ημέρα αυτή(22 Σεπτέμβρη), ώστε να αποφασίσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ και να αρχίσει να απομυθοποιεί το αυτοκίνητο.
    3. Να διανείμουμε 2000 ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς αυτοκινήτων, ώστε να δουν με άλλη ματιά τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. (Τα έξοδα για τα συγκεκριμένα φυλλάδια θα τα καλύψει η περιβαλλοντική κίνηση Καλαμάτας).
    4. Να γίνει συζήτηση με τον δήμαρχο Καλαμάτας με αφορμή τον νέο ποδηλατόδρομο, ώστε να τον ενημερώσουμε και προσωπικά για τα αιτήματα μας.
    Βέβαια τέθηκαν και άλλες προτάσεις ¨επί τάπητος¨ οι οποίες ελπίζουμε να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον(και με τη συμβολή σας!!), οι οποίες είναι:
    1. Συζήτηση-ενημέρωση με σχολεία της Καλαμάτας σε συνεργασία με το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης.
    2. Performance (δρώμενο) σε κεντρικό σημείο της πόλης.
    3. Stencil(σχέδιο και κέιμενο) σε κάδους απορριμμάτων με κάποιο περιβαλλοντικό μήνυμα σχετικό με το ποδήλατο.
    4. Εκδηλώσεις στο δημοτικό πάρκο ΟΣΕ, ώστε να αναδειχτεί η αξία του σαν δημόσιος χώρος πρασίνου και να ξαναγεμίσει από ζωή.
    5. Έρευνα για την οδική συμπεριφορά των οδηγών στη Καλαμάτα
    6. Να διαμορφώσουμε έναν ελευθερο χώρο ως πίστα για mountain bike
    7. Να διαδοθεί το άθλημα bikesoccer στη Καλαμάτα, με την οργάνωση αγώνων.
    8. Να γυρισουμε επιτέλους τη χιουμοριστική ταινία ¨Οι μαχητές των ποδηλατοδρόμων¨ γιατί τα νεροπίστολα και οι νερόμπομπες είναι έτοιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή