Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Το Σάββατο, 16 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ, οι Ποδηλάτες Καλαμάτας-CRITICAL MASS, θα παρουσιάσουμε το ταξίδι του Guim και της Anh, ῾Ὁ γύρος του κόσμου με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο῾῾, στο χώρο μας, στο πατινάζ, στο πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας!.

Λίγα λόγια για την παρουσίαση

Τον Ιούνιο του 2009  ο Guim Valls Teruel με το project του EBWT (Electric Bicycle World Tour)  ξεκίνησε το ποδηλατικό του ταξίδι από το Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου με στόχο να κάνει το γύρο του Κόσμου με το ηλεκτρικό του ποδήλατο και να καταλήξει στο Λονδίνο το 2012!!!
Ο στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν να αναπτύξει και να ενθαρρύνει την περβαλλοντική ευαισθητοποίηση με το να προώθησει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης,οι οποίοι και χαρακτηρίζονται από το ελαχιστο οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη, όπως είναι το ποδήλατο  και από την χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή ενέργεια!.
Ο πρώτος συνεργάτης στο εγχείρημα του Guim ήταν φυσικά το ηλεκτρικό του ποδἤλατο και μια φωτοβολταική πλακέττα, η οποία και τον αποδέσμευσε ολοκληρωτικά από την ανάγκη επαναφόρτισης του ποδήλατου. Αν και ο Guim ξεκίνησε μόνος του σε αυτήν την περιπέτεια, αφού έφτασε στο Βιετνάμ , γνωριστηκε με την δημοσιογράφο Thuy Anh Nguyen και ερωτευτήκαν. Ο Guim συνέχισε το ταξίδι του μέσα από την Καμπότζη, την Ταυλάνδη, την Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, Την Αυστραλία, αλλά........
δεν άντεξε και επέστρεψε στο Βιετνάμ, με σκοπό να παντρευτεί την Anh και να συνεχίσουν μαζί το.....γύρο του κόσμου με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο!!!!!!




Τώρα ο Guim και η Anh έχουν φτάσει στην  Ελλάδα, πέρασαν από την Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναυπλιο και έχουμε την χαρά να τους έχουμε κοντά μας αυτες τις μέρες , στην Καλαμάτα, όπου και θα παρουσιάσουν το ταξίδι τους, το Σάββατο, 9.30 μ.μ στο στέκι μας, στο χώρο του Πατινάζ, στο πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
Σε γενικές γραμμές τα παιδιά έχουν κάνει πάνω από 18.000 χλμ και έχουν περάσει από 15 περίπου χώρες. Οπου και αν έχουν πάει, οι άνθρωποι και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τους αγκάλιασαν , τους βοήθησαν , δοκίμασαν τα ηλεκτρικά τους ποδήλατα, αλλά και παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις τους, σε πολιτιστικα κέντρα, σε πανεπιστήμια και άλλους χώρους.
Στην παρουσίαση που θα κάνουν τα παιδιά στο πάρκο, θα υπάρχει και η δυνατότητα δοκιμής ηλεκτρικών ποδηλάτων , τα οποία θα προσφερθούν από ποδηλατικά μαγαζιά της πόλης μας!

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, εἰναι απλά ποδήλατα, όπου ένας μικρός κινητήρας έχει προσαρμοστεί για να υποβοηθεί, όπου χρειάζεται την κίνηση του ποδηλάτου. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα  είναι αρκετά διαδεδομένα στος μέρες μας και παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, ως ένα εναλλακτικό και αυτάρκες (ιδιαίτερα οταν συνδέεται με φωτοβολταικό πάνελ) μέσο μετακίνησης για κοντινές ή μακρινές αποστάσεις.




                                                                        


Για πληροφοριες για το project EBWT (Electric Bicycle World Tour)  (klik)









Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε εννοείται για αλλη μια φορά  το Κέντρο Νέων και τον Γιώργο Κατσαμπάνη για την ηλεκτροτεχνική βοήθεια και υποδομή.
EBWT from Electric Bicycle World Tour on Vimeo.



I am Kolkata from Electric Bicycle World Tour on Vimeo.



Incredible India, beautiful people from Electric Bicycle World Tour on Vimeo.

Ποδηλατοπορεία "αγανακτισμένων" από την Τρίπολη στο ... Σύνταγμα!!!

Η διαδρομή του Σαββάτου 16 Ιουλίου θα έχει αφετηρία την Τρίπολη και θα καταλήξει στην Κόρινθο με τις εξής ενδιάμεσες στάσεις: Μύλοι, Ναύπλιο, Άργος, Χιλιομόδι.

Το Σάββατο και Κυριακή 16 & 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πορεία πολιτών από όλη την Πελοπόννησο με ποδήλατα αλλά και με οποιοδήποτε άλλο μέσο επιθυμεί ο καθένας (μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο), με αφετηρία την Τρίπολη και προορισμό την Πλατεία Συντάγματος.
Η πορεία έχει ως στόχο να αναδείξει το ζήτημα του δικαιώματος της ελεύθερης διαμαρτυρίας των πολιτών με ειρηνικά μέσα και να εκφράσει την λύπη, αγανάκτηση και προβληματισμό σχετικά με  τα γεγονότα που συνέβησαν στην Πλατεία Συντάγματος το διήμερο 28-29 Ιουνίου.
Το χρονοδιάγραμμα έχει υπολογιστεί με μέση ωριαία ταχύτητα τα 11,5χλμ/ώρα.  
Η διαδρομή του Σαββάτου 16 Ιουλίου θα έχει αφετηρία την Τρίπολη και θα καταλήξει στην Κόρινθο με τις εξής ενδιάμεσες στάσεις: Μύλοι, Ναύπλιο, Άργος, Χιλιομόδι.
Η διαδρομή της Κυριακής θα έχει αφετηρία την Κόρινθο και θα καταλήξει στην Πλατεία Συντάγματος με τις εξής ενδιάμεσες στάσεις: Αγ. Θεόδωροι-Κινέτα-Μέγαρα-Νέα​ Πέραμος-Ελευσίνα-Ασπρόπυργ​ος.

Πηγή : http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=24692

ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011





   ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

  Μπροστά μας εγινε ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ και .... ΦΥΣΙΚΑ
    ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΗ ΤΟΥ!!!!!!
 ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΟΛΑΓΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ... ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.
ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ .
 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,  ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΦΕΡΟΥΝ  ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
ΤΕΣΠΑ