Ξεκινά το Athens Bike Festival

Το «Athens Bike Festival», η γιορτή του ποδηλάτου που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του μεταφορικού αυτού μέσου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Αθήνα, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις και μια απο αυτές είναι και η πόλη μας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.
Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία μοντέλα πόλης, αναδιπλούμενα, αλλά και βουνού και δρόμου, να γνωρίσουν την πανευρωπαϊκή τάση που ονομάζεται «ηλεκτρικό ποδήλατο» και να συζητήσουν με τους ειδικούς της αγοράς.

Επίσης, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης, επενδύοντας στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Το φετινό θέμα της είναι η εναλλακτική κινητικότητα και προωθεί τη βαθμιαία υιοθέτηση ενός τρόπου αστικής μετακίνησης λιγότερο ενεργοβόρου, σαφώς καθαρότερου, που βασίζεται στις ανθρώπινες δυνάμεις.  
Για τον σκοπό αυτό, το BIKE FESTIVAL  σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δανίας στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με θέμα “A bikable city is a livable city - Με το ποδήλατο για μία ανθρώπινη πόλη” την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο "ΑΘΗΝΑ 9.84" στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.   

Για τελευταίες ενημερωσεις επισκεφθείτε το
www.bikefestival.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου