anti crisis news..!!!!!

Chris Van Limbergen
Image 

Στην Κυπαρισσία ο Βέλγος περιηγητής με το ποδήλατο
Μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και αφού πέρασε στεριές και θάλασσες, πόλεις, κράτη, βουνά και λαγκάδια, ο Φλαμανδός από το Βέλγιο, περιηγητής με ποδήλατο στην Ευρώπη, Chris Van Limbergen επέστρεψε στην Κυπαρισσία, την οποία είχε επισκεφθεί πριν από λίγα χρόνια.
Εξήντα ενός ετών σήμερα, ο “Κρίστο” συνεχίζει το δικό του ταξίδι στο χρόνο και το δρόμο, με μόνη συντροφιά το ποδήλατό του, με τη χαρά της γνωριμίας νέων τόπων, ανθρώπων, πολιτισμών, κουλτούρας και την ελπίδα για ένα δεύτερο ρεκόρ στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Την πρώτη φορά ξεκίνησε το 1986 από την πόλη του, Αουτάβα, στα σύνορα με Ολλανδία και Γερμανία, και διένυσε πεζός 226.000 χλμ., συλλέγοντας 36.000 σφραγίδες και υπογραφές από Δήμους και Κοινότητες που πέρασε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτά μέχρι το 2005, όταν, αν και είχε ψυχικές δυνάμεις, τα πόδια του δεν άντεξαν άλλο και επέστρεψε στο Βέλγιο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Το όνειρό του, όμως, τον καλούσε ξανά να βρεθεί στο δρόμο, με ποδήλατο αυτή τη φορά, για να επαναλάβει και να μεγαλώσει τη διαδρομή και μαζί τις εμπειρίες και τις περιπέτειες του ταξιδιού!
Έτσι, ξεκίνησε το 2006 και αφού πέρασε Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα, ξανά Ιταλία, Σαρδηνία και ξανά Ελλάδα,  επέστρεψε στην Κυπαρισσία για να πάρει μαζί του τα πράγματά του και τα δώρα που είχε αφήσει στην πόλη κατά την προηγούμενη επίσκεψή του, αφού δεν μπορούσε να τα κουβαλήσει όλα με το ποδήλατο. Ακόμη, έχει περάσει από Αυστρία, Τσεχοσλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Ιταλία.
Χθες το πρωί τον συναντήσαμε στο καφενείο του Τάκη του Σαμαρτζή στο κέντρο της Κυπαρισσίας. Ήθελε να μας μιλήσει για το ταξίδι, την περιπέτεια, το όνειρό του! Καταπονημένος μεν αλλά με πείσμα να τα καταφέρει, παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες, έδειξε να χαίρεται που το πέρασμά του από την πόλη θα δημοσιευθεί στο «Θ». Μάλιστα, μας έδειξε αποκόμματα ιταλικών, ελβετικών, γερμανικών εφημερίδων που έχουν γράψει για την περιήγησή του. Μας έδειξε το βιβλίο με τις σφραγίδες και τις υπογραφές από Δήμους και Κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ ένα από τα τελευταία δώρα που του προσέφεραν είναι η Σημαία της Σαρδηνίας. Η Ελλάδα τον κέρδισε, μας είπε, και σκέφτεται να εγκατασταθεί μόνιμα, όταν τελειώσει την περιήγησή του, στην Κρήτη! «Πώς ξεκίνησε» τον ρωτήσαμε και μας είπε πως πήρε την απόφαση όταν έκλεισε το εργοστάσιο εξόρυξης κάρβουνου στο οποίο δούλευε. Τότε αντιμετώπιζε και προβλήματα με τη σύζυγό του, με την οποία έχουν δύο παιδιά, και αποφάσισε να φύγει μακριά… Ξεκίνησε και ακόμη συνεχίζει. Μιλάει φλαμανδικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, νοτιοαφρικάνικα, τσέχικα και πολύ καλά ελληνικά. Από το ταξίδι του στην Ευρώπη κρατά μόνο τα θετικά! Έχει αντιμετωπίσει όμως και δυσκολίες, τη μοναξιά, την κούραση, τον καιρό, κακούς ανθρώπους (στην Ιταλία τού έκλεψαν το ποδήλατο, αλλά του έκαναν καινούργιο δώρο οι άνθρωποι που γνώρισε), το άγνωστο που θα βρει μπροστά του… Επόμενος σταθμός η Ιταλία και μετά θα συνεχίσει για  Ελβετία, όπου και θα τερματίσει την περιήγηση, με την ελπίδα να έχει καταφέρει να ζήσει και να ολοκληρώσει αισίως το όνειρο και να κατακτήσει μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες! Και έπειτα, επιστροφή στην Κρήτη για να ζήσει στον τόπο που αγάπησε από όλους πιο πολύ! 



Πηγή: ῾῾Θάρρος᾽᾽

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου