ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ 8 ΜΑΙΟΥ, 12.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 
Με άλλα λόγια επιδιώκουμε να ανοίξουμε διόδους δημόσιας διαβούλευσης και συζήτησης πάνω στο μείζον θέμα την βιώσιμης κινητικότητας μεσα στην πόλη της Καλαμάτας (π.χ. νέοι  ποδηλατοδρόμοι, πεζόδρομοι, ελεύθεροι χώροι), θέτοντας έτσι τις βάσεις για έναν δίκαιο και ειλικρινή σχεδιασμό .
Διεκδικούμε  την προστασία και την φροντίδα των ελεύθερων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμια, πάρκα, άλση,) και απαιτούμε την δημιουργία νέων, στις επέκτασεις του πολεοδομικού σχεδίου.
Οι ποδηλατόδρομοι και οι ελεύθεροι χώροι για εμάς συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και να προτείνουμε ότι με το να αναπτύσσεται μια πόλη άναρχα, περιφερειακά του κέντρου της ,αυτό ,εν καιρώ, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ποιότητα και το κόστος ζωής των κατοίκων της.
Το Critical Mass Ride (CMR) ή Κρίσιμη Μάζα -στα ελληνικά- αποτελεί θεσμό στο εξωτερικό, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρα μας.
Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα. Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα σε μια τέτοια βόλτα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδηλάτου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους, έξω από κάθε προσπάθεια «λατο!﷽﷽﷽﷽﷽ δηλατοπορεε όποιον θ ρριοργανλωνειικομηθευθει οικιακης και συνοκακης κομποστοποιησηςπροστασίας ή χορηγίας»
Το CMR δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται, απλά παίρνει το μερίδιό του στο οδόστρωμα από όπου περνάει. 
Το critical mass ride είναι μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματός μας να χρησιμοποιούμε το δρόμο και να εκφραζόμαστε ελεύθερα σε αυτόν.
Στην προσπάθειά μας αυτή , μας δίνει χαρά αλλά και δύναμη η ανταπόκριση των πολιτών αλλά και φορέων , όπως οι εκατοντάδες Καλαματιανοί που σταθερά ενα μισι χρόνο τώρα δίνουν  ενεργά το παρόν τους στις ποδηλατοπορείες,
 ,οπως ο Ερυθρός Σταυρός που ακούραστα και σταθερά μας στηρίζει,  προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όποιον την χρειαστεί,
, όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, το οποίο και προσφέρει τα ποδήλατα του κέντρου σε όποιον θέλει να ακολουθήσει στις ποδηλατοπορείες, αλλά δεν έχει ποδήλατο!
Επιπλέον οι Ποδηλάτες Καλαμάτας-CRITICAL MASS στην προσπάθεια τους να προστατέψουν τον  παρατημένο πράσινο πνεύμονα της πόλης μας, το πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας  και να τον αναδείξουν σε πάρκο εναλλακτικής μετακίνησης και οικολογικής ευαισθητοποίησης, ανοίγουν ένα από τα βαγόνια του πάρκου και το μετατρέπουν σε στέκι των Ποδηλατών Καλαμάτας!!!
Η συνέλευση μας είναι ανοιχτή , είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολιτες της πόλης μας και γίνεται κάθε Τεταρτη, 7.00 στο χώρο του Πατινάζ , στο πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
Σας περιμένουμε όλοι οι Ποδηλάτες Καλαμάτας  την Κυριακή , 12.00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με το ποδήλατό σας και πάνω από όλα Καλή Καρδιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου