Πού πήγαν οι πεταλούδες μπαμπά;

Εικαστική έκθεση από τον Τάκη Κατσουλίδη

Η καταστροφική πυρκαγιά στον Ταύγετο στάθηκε η αφορμή για να εμπνευστεί ο ζωγράφος-χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης το θέμα της έκθεσης με τίτλο «Φωτεινές πεταλούδες στα καμένα δάση», η οποία θα φιλοξενείται έως τις 15 Μαΐου στο Μουσείο Χαρακτικής της Μεσσήνης(Καρατζά 15).

«... Οταν επέστρεψα στην Αθήνα, οι φωτιές μόλις είχαν ολοκληρώσει το καταστροφικό τους έργο. Τότε διάβασα ένα άρθρο σε μια εφημερίδα για τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον. Μου έκανε εντύπωση ότι ένα κοριτσάκι επτά ετών ρώτησε τον πατέρα του: «Πού πήγαν οι πεταλούδες μπαμπά;». Η ερώτηση του μικρού αυτού παιδιού στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία αυτών των έργων», εξομολογείται ο καλλιτέχνης. Οσο για το τι μήνυμα θέλει να περάσει μέσα από αυτή την έκθεση; «Να δείξω την αντίθεση ανάμεσα στο πέταγμα της πολύχρωμης πεταλούδας από τη μία και στα καμένα από την άλλη»

Μετά τις 8 Μαΐου στη συγκεκριμένη έκθεση πρόκειται να φιλοξενηθούν τριάντα χαρακτικά του Γάλλου, ρωσικής καταγωγής, καλλιτέχνη Μαρκ Σαγκάλ (1887 – 1985), ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ού αιώνα, ο οποίος άγγιξε με τη ζωή και το έργο κομβικά κινήματα της μοντέρνας τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου