Συνάντηση ποδηλατών Καλαμάτας με Π. Νίκα.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Έπειτα από πολλούς μήνες χωρίς ανταπόκριση, ο δήμαρχος Καλαμάτας μας κάλεσε στο γραφείο του να ακούσει τις προτάσεις μας. Το γεγονός ότι δεν είχε απαντήσει ποτέ στα προηγούμενα αιτήματα μας, ενώ ομιλούσε περί αυτών χωρίς να μας αναφέρει πουθενά, μας έκανε να είμαστε αρκετά προβληματισμένοι απέναντι του. Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως μας άκουσε. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας και εν μέσω διεξοδικής συζήτησης αναφερθήκαμε στα θέματα: νέος ποδηλατόδρομος, πίστες skatepark και mountain bike και στη διαχείριση των απορριμάτων.
Ο κ. Νίκας:
-Δέχτηκε ότι στο ποδηλατόδρομο πρέπει να γίνονται επεκτάσεις κάθε χρόνο, είτε με προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης είτε με χρήματα του δήμου και εθνικούς πόρους.
-Μας δήλωσε ότι αν του πάμε εμείς ένα σχέδιο πίστας με προδιαγραφές ποιότητας θα το φτιάξει με δημοτικούς πόρους.
-Κατέστη σαφές πως η διαχείριση των απορριμμάτων στη πόλη μας είναι μια ευθύνη με πέντε σκαλοπάτια: πολίτες, Δήμος, Περιφέρεια, Κράτος, Ευρωπαϊκή ένωση.
-Μας επισήμανε ότι βάση του νόμου 3463: Ο δήμος έχει την ευθύνη της διαχείρισης των σκουπιδιών και η περιφέρεια έχει την ευθύνη του σχεδιασμού για το πώς θα κινηθεί ο δήμος. Παρόλα αυτά, ο δήμος έχει βρεί ένα νέο οικόπεδο όπου θα τοποθετηθούν οι μπαλοποιητες και θα το μισθώσει με δημοτικούς πόρους. Όσο η πολιτεία αδιαφορεί για το πρόβλημα Οι «χαμένοι» της υπόθεσης μοιραία είναι οι κάτοικοι της Καλαμάτας.
-Αναφέρθηκε στη ΜΟΛΑΚ και μας δήλωσε ότι ''Δε θα τη πετάξουμε''
-Μας ζήτησε να συμμετέχουμε σε μια επιτροπή υποστήριξης του ποδηλατόδρομου, που θα γνωμοδοτεί το δημοτικό συμβούλιο. Παρόλο που αυτό μας το είχε ξαναζητήσει πριν από πέντε μήνες, η επιτροπή δεν είχε σχηματιστεί. Οπότε, είναι θέμα χρόνου, να δούμε κατά πόσο αυτή τη φορά το εννοεί.
Τέλος, εμείς ζητήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με το καλύτερο δυνατό ενεργειακό όφελος και ζητήσαμε να εφαρμοστεί πιλοτικά η συνοικιακή κομποστοποίηση σε πάρκα και χώρους πρασίνου της πόλης. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε με το δήμο για να υλοποιηθούν οι προτάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου