Η πολιτική της χωματερής ως ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Η διαχείριση των απορριμμάτων επιδέχεται μόνο επιστημονική λύση. Θα έπρεπε να αφορά λιγότερο τους πολιτικούς.

Πως παράγεται ενέργεια από σκουπίδια? Πως μπορεί να λειτουργήσει μία μονάδα λιπασματοποίησης και η μαζική κομποστοποιήση χωρίς να παράγει δυσοσμίες? Πρέπει να τοποθετηθεί χωματερή σε αναδασωτέα περιοχή? Πως συμβαίνει να επικοινωνούν τα υπόγεια ύδατα της Μαραθόλακκας με τις πηγές στο «Πήδημα» απ'όπου υδρεύεται  η Καλαμάτα? Είναι οι μπαλοποιητές ενδεδειγμένη λύση για τη διαχείριση των σύμμεικτων σκουπιδιών?

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα μπορούν να λυθούν μόνο επιστημονικά. Δεν αφορούν την πολιτική και δεν πρέπει να εμπλέκονται πολιτικές σκοπιμότητες στην επίλυση τους. Αν είχαμε συνειδητοποιήσει αυτό το πολύ απλό πράγμα, δεν θα είχε πνιγεί από τα σκουπίδια η Καλαμάτα, δεν θα είχαμε σπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ για μπαλοποιητές, δεν θα είχε απαξιωθεί μία από τις πιο σύγχρονες και ακριβότερες μονάδες λιπασματοποίησης στην Ελλάδα και δεν θα κινδύνευε να ρυπανθεί το νερό που πίνουμε από καρκινογόνους παράγοντες.

Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά να το συνειδητοποιήσουμε. Η ύπαρξη οποιασδήποτε χωματερής, δεν προσβάλει μόνο την υγεία μας και των παιδιών μας, προσβάλει τη νοημοσύνη μας!
Η επιστήμη έχει τις λύσεις: ανακύκλωση, κομποστοποίηση, λιπασματοποίηση και παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα. Είμαστε ενάντια σε κάθε μεσαιωνική πολιτική της χωματερής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου