Αίτημα Ποδηλατών Καλαμάτας για θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας


Το θέμα και συνάμα πρόβλημα των θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας είναι αρκετά σημαντικό και αρκετά φανερό για να μην το λαμβάνει ένας Δήμος υπόψιν του. 
Τον Μάρτιο του 2013 , ως Ποδηλάτες Καλαμάτας, θίξαμε το θέμα στον Δήμο Καλαμάτας και προτέιναμε εγγράφως κάποιες λύσεις. Προφανώς δεν υπήρχε κάποια απάντηση στο θέμα αυτό, οπότε και επανερχόμαστε σήμερα 2 Ιουλίου με το παρακάτω κείμενο-αίτημα προς τον Δήμο Καλαμάτας......
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς οι θέσεις για ποδήλατα  να γίνουν περισσότερες, να είναι δημόσιες και να παρέχονται από τον Δήμο Καλαμάτας, ως ο πλέον αρμόδιος φορέας να επιλύθει του συγκεκριμένου ζητήματος.

Προς: κ. Παν. Νίκα, Δήμαρχο Καλαμάτας
Κοιν.: Δημότες & Κάτοικοι Καλαμάτας
Από: Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας

Καλαμάτα, 2 Ιουλίου 2013

Θέμα: Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στην Κεντρική Πλατεία.
Σχετ.: Επιστολή μας, με αριθμό πρωτοκόλλου 1370 (13/03/2013)


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Καθώς δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση ως προς την, από 13/3/2013 με αρ. πρωτ. 1370, επιστολή μας, σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων επί της Κεντρικής Πλατείας, επανερχόμαστε με νέα ανοιχτή επιστολή ενημερώνοντας εσάς και τους πολίτες της Καλαμάτας για τις απόψεις μας.

Όπως γνωρίζετε στην Κεντρική Πλατεία, πριν την ανάπλαση, είχαν τοποθετηθεί
αρκετές θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, οι οποίες εξυπηρετούσαν τους
ποδηλάτες επισκέπτες της. Παράλληλα βοηθούσαν να διατηρείται η καλή εικόνα του χώρου, καθώς τα ποδήλατα ήταν όμορφα συγκεντρωμένα σε χώρο απέναντι από τα καταστήματα εστίασης. Όμως, μετά την ανάπλαση της πλατείας δεν έχουν τοποθετηθεί θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, με αποτέλεσμα οι δημότες που μεταβαίνουν σε αυτή με ποδήλατο να ψάχνουν να βρουν σημείο στάθμευσης και τελικά να τα κλειδώνουν ατάκτως σε κάθε διαθέσιμο στύλο ή δέντρο. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το γεγονός χαλάει την όμορφη και περιποιημένη εικόνα της νέας πλατείας.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε άμεσα για το αν ο σχεδιασμός ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας προβλέπει θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Αν ναι, πόσες θα είναι αυτές, που θα τοποθετηθούν και αν το σχέδιο που έχει επιλεγεί έχει τις προδιαγραφές για ασφαλή κλείδωμα των ποδηλάτων.

Ως Ποδηλάτες Καλαμάτας θεωρούμε ότι η πλέον κατάλληλη θέση για να τοποθετηθούν θέσεις στάθμευσης είναι παραπλεύρως του ποδηλατόδρομου στα δύο σημεία που κάνει καμπή. Δηλαδή, το πρώτο στο νότιο μέρος της πλατείας, ανάμεσα στη δεύτερη και τρίτη κολόνα φωτισμού και το δεύτερο, εκεί που τελειώνει το παρτέρι, λίγο πριν το άγαλμα. Οι προτεινόμενες θέσεις δεν εμποδίζουν την χρήση της πλατείας από τους πεζούς, ενώ εξυπηρετούν τους ποδηλάτες καθώς παρέχουν οπτική επαφή από τα καταστήματα εστίασης, βασικό στοιχείο για την ασφάλεια των ποδηλάτων κατά των κλοπών.
Σε περίπτωση που δεν έχει επιλεχθεί ακόμα σχέδιο για τις θέσεις στάθμευσης βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για να σας προτείνουμε λύσεις που και αισθητικά είναι όμορφες, αλλά και παρέχουν ασφαλή τρόπο κλειδώματος των ποδηλάτων.

Τέλος, με την ευκαιρία αυτής της επιστολής, θα θέλαμε να σας τονίσουμε πόσο
σημαντικό είναι για την ασφάλεια και αρμονική χρήση της πλατείας από
πεζούς και ποδηλάτες η σαφής οριοθέτηση του ποδηλατόδρομου. Η οριζόντια σήμανση που υπάρχει σήμερα είναι πολύ αραιή. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι πιο πυκνή, τουλάχιστον κάθε 20 μέτρα.

Σε αναμονή της απάντησής σας, διατελούμε.


Με εκτίμηση

Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας


......ενδεικτικά καποιες θέσεις στάθμευσης ( σε εικόνες και σχέδια)που υπάρχουν σε διάφορες πόλειςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου