Γη – Κοινωνία – Άνθρωπος για το μέλλον: Νιώσε τη σημασία, προώθησε τη δράση

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού δικτύου O.P.E.N. (OTESHA PAN EUROPEAN NETWORK) διοργανώνει την Πέμπτη 25 Μαΐου 2012 και ώρα 20.00 στο πάρκο της Τέντας  μία ανοιχτή συζήτηση για έναν υγιέστερο τρόπο ζωής για τον πολίτη και την πόλη. Η συζήτηση θα γίνει στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα:

Γη – Κοινωνία – Άνθρωπος για το μέλλον: Νιώσε τη σημασία, προώθησε τη δράση

και θα περιλαμβάνει δύο μέρη.

1. Παρουσίαση του ορειβατικού συλλόγου, ο οποίος μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, θα μας ταξιδέψει στις πανέμορφες περιοχές που έχει επισκεφθεί, αναδεικνύοντας τη φυσική τους ομορφιά και προωθώντας έτσι την αξία ενός διαφορετικού τρόπου ζωής. Για τους πιο τολμηρούς που επιθυμούν να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην εμπειρία της ορειβασίας θα δοθεί η δυνατότητα δοκιμής της πίστας αναρρίχησης του συλλόγου.


2. Παρουσίαση των προτάσεων της ομάδας «Ποδηλάτες Καλαμάτας» για την επέκταση του σχεδίου πόλεως. Με σεβασμό στις ανάγκες τις πόλης και έχοντας πάντα σαν βασικό στόχο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι Ποδηλάτες Καλαμάτας θα παρουσιάσουν τη νέα «χάρτα» που έχουν καταθέσει με προτάσεις για τους Ποδηλατοδρόμους, τους Ελεύθερους χώρους (Αστικό πράσινο), τη Βιοκλιματική λειτουργία της πόλης, όπως και τις Επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως.

 
Σας περιμένουμε γεμάτους ενέργεια, ερωτήσεις και προτάσεις για μία όμορφη και εποικοδομητική βραδιά.