Critical Mass - Ποδηλατοβόλτα 25 Σεπτεμβρίου · 7:00 μ- .μ. 9:00 μ.μ.

Αυτή τη φορά η καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου · 7:00 μ- .μ. 9:00 μ.μ.σηματοδοτείται από την γεγονός του μήνα, την "Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο" την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.
Η Ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο προωθεί και αναδεικνύει την ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας, παροτρύνοντας την εναλλακτική κίνηση με ποδήλατο ή με περπάτημα στις περισσότερες πόλεις στην Ευρώπη, μια ιδέα που υποστηρίζουμε και ενισχύουμε πράττοντας το καθημερινά.
Η διαδρομή είναι άγνωστη μέχρι στιγμής, πάλι θα αυτοσχεδιάσουμε όλοι μαζί (και ο καθένας χώρια) :-)

Ας γεμίσουμε τους δρόμους, για άλλη μια φορά, με περισσότερα ΠΟΔΗΛΑΤΑ.

ΝΤΟΥ ΝΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!!!!!!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.
Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.
Στη χώρα μας, από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace, την πρωτιά σε υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα κρατά η Θεσσαλονίκη, δεύτερη είναι η Αθήνα και ακολουθούν Λάρισα και Πάτρα.
Σχετικές μελέτες του τμήματος Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έδειξαν ότι αν τα μέσα επίπεδα των μικροσωματιδίων στην Αθήνα ήταν κάτω από 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, αντί των 52,12 που είναι τώρα, θα είχαμε 5.066 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο. Επιπλέον, μια τέτοια μείωση θα αύξανε το προσδόκιμο ζωής σχεδόν κατά ένα χρόνο για κάθε κάτοικο της Αθήνας.

Πηγή: sansimera.gr

Ξεκινά το Athens Bike Festival

Το «Athens Bike Festival», η γιορτή του ποδηλάτου που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του μεταφορικού αυτού μέσου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Αθήνα, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις και μια απο αυτές είναι και η πόλη μας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.
Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία μοντέλα πόλης, αναδιπλούμενα, αλλά και βουνού και δρόμου, να γνωρίσουν την πανευρωπαϊκή τάση που ονομάζεται «ηλεκτρικό ποδήλατο» και να συζητήσουν με τους ειδικούς της αγοράς.

Επίσης, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης, επενδύοντας στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Το φετινό θέμα της είναι η εναλλακτική κινητικότητα και προωθεί τη βαθμιαία υιοθέτηση ενός τρόπου αστικής μετακίνησης λιγότερο ενεργοβόρου, σαφώς καθαρότερου, που βασίζεται στις ανθρώπινες δυνάμεις.  
Για τον σκοπό αυτό, το BIKE FESTIVAL  σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δανίας στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με θέμα “A bikable city is a livable city - Με το ποδήλατο για μία ανθρώπινη πόλη” την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο "ΑΘΗΝΑ 9.84" στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.   

Για τελευταίες ενημερωσεις επισκεφθείτε το
www.bikefestival.gr