Ποδηλατοβὀλτα Ιουνίου-Κάλεσμα προς Συζήτηση για την ποδηλατική συμεπριφορά

Κυριακή 25 Ιουνίου Critical Mass Exit-Ποδηλατοβὀλτα Ιουνίου
photo:Mirto Fifa

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ .......ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ!!!!
......... ΠΑΡΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΜΑΓΙΟ, ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ, ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΟΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ῾῾ΣΥΝΝΕΦΙΑ῾῾ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!!

ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!

Επιπλέον θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους Ποδηλάτες φἰλους μας, στο τέλος της αυριανής διαδρομής , σε μια ανοιχτή συζήτηση για την ποδηλατική συμπεριφορά στην πόλη μας, στο βαγόνι μας στο Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
     Μεσα από αυτήν την κίνηση θέλουμε να βγάλουμε από κοινού ένα πόρισμα για την ποδηλατική συμπεριφορά στην πόλη μας , σημειώνοντας τα ῾῾κακώς κείμενα῾῾, αλλά και ενισχύοντας τις θετικές εμπειρίες μας.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι:

α. η ποδηλατική συμεπριφορά ενός ποδηλάτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από την συνείδηση και την παιδεία που ο ίδιος έχει.
       Οι Ποδηλάτες Καλαμάτας δεν έχουν διεκδικήσει πότε , ούτε και ενδιαφέρονται να γίνουν  οι φύλακες των απανταχού ασυνείδητων Ποδηλατών.
Οπως υπάρχουν ασυνειδητοι οδηγοί αυτοκινήτων , έτσι υπάρχουν και ασυνείδητοι Ποδηλάτες.
Το ζητούμενο είναι, το πώς συλλογικά μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια υγιή ποδηλατική κουλτούρα στην πόλη μας.

β. Οσο υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα χάραξης και κυκλοφοριακής διευθέτησης στον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο, και όσο αργεί η μελέτη και η υλοποίηση νέων αξόνων, θα έχουμε προβλήματα συνύπαρξης ποδηλατών , πεζών και αυτοκινητιστών. 

Το θέμα είναι να μην ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλον , αλλά με ωριμότητα και καθαρή συνείδηση να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα.

γ. Όσο η δημοτική πολιτική για την ανάπτυξη των ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας είναι αντιφατική  (π.χ η  πρόθεση δημιουργίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΙΝΤΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ  Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΕΛΕΙ  ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ) τότε θα έχουμε παρεξήγησεις και το κυριοτερο .....ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ!!!!!!

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
για να αντιμετωπισουμε δημιουργικά το χάος που μας κληρονόμησαν!!!!


Υ.Γ.  για το νέο πάρκινγκ σε επόμενο άρθρο!!! 
Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτήν την στιγμή είναι ότι αποτελεί το νέο ατόπημα της πόλης μας!!!



anti crisis news..!!!!!

Chris Van Limbergen
Image 

Στην Κυπαρισσία ο Βέλγος περιηγητής με το ποδήλατο
Μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και αφού πέρασε στεριές και θάλασσες, πόλεις, κράτη, βουνά και λαγκάδια, ο Φλαμανδός από το Βέλγιο, περιηγητής με ποδήλατο στην Ευρώπη, Chris Van Limbergen επέστρεψε στην Κυπαρισσία, την οποία είχε επισκεφθεί πριν από λίγα χρόνια.
Εξήντα ενός ετών σήμερα, ο “Κρίστο” συνεχίζει το δικό του ταξίδι στο χρόνο και το δρόμο, με μόνη συντροφιά το ποδήλατό του, με τη χαρά της γνωριμίας νέων τόπων, ανθρώπων, πολιτισμών, κουλτούρας και την ελπίδα για ένα δεύτερο ρεκόρ στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Την πρώτη φορά ξεκίνησε το 1986 από την πόλη του, Αουτάβα, στα σύνορα με Ολλανδία και Γερμανία, και διένυσε πεζός 226.000 χλμ., συλλέγοντας 36.000 σφραγίδες και υπογραφές από Δήμους και Κοινότητες που πέρασε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτά μέχρι το 2005, όταν, αν και είχε ψυχικές δυνάμεις, τα πόδια του δεν άντεξαν άλλο και επέστρεψε στο Βέλγιο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Το όνειρό του, όμως, τον καλούσε ξανά να βρεθεί στο δρόμο, με ποδήλατο αυτή τη φορά, για να επαναλάβει και να μεγαλώσει τη διαδρομή και μαζί τις εμπειρίες και τις περιπέτειες του ταξιδιού!
Έτσι, ξεκίνησε το 2006 και αφού πέρασε Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα, ξανά Ιταλία, Σαρδηνία και ξανά Ελλάδα,  επέστρεψε στην Κυπαρισσία για να πάρει μαζί του τα πράγματά του και τα δώρα που είχε αφήσει στην πόλη κατά την προηγούμενη επίσκεψή του, αφού δεν μπορούσε να τα κουβαλήσει όλα με το ποδήλατο. Ακόμη, έχει περάσει από Αυστρία, Τσεχοσλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Ιταλία.
Χθες το πρωί τον συναντήσαμε στο καφενείο του Τάκη του Σαμαρτζή στο κέντρο της Κυπαρισσίας. Ήθελε να μας μιλήσει για το ταξίδι, την περιπέτεια, το όνειρό του! Καταπονημένος μεν αλλά με πείσμα να τα καταφέρει, παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες, έδειξε να χαίρεται που το πέρασμά του από την πόλη θα δημοσιευθεί στο «Θ». Μάλιστα, μας έδειξε αποκόμματα ιταλικών, ελβετικών, γερμανικών εφημερίδων που έχουν γράψει για την περιήγησή του. Μας έδειξε το βιβλίο με τις σφραγίδες και τις υπογραφές από Δήμους και Κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ ένα από τα τελευταία δώρα που του προσέφεραν είναι η Σημαία της Σαρδηνίας. Η Ελλάδα τον κέρδισε, μας είπε, και σκέφτεται να εγκατασταθεί μόνιμα, όταν τελειώσει την περιήγησή του, στην Κρήτη! «Πώς ξεκίνησε» τον ρωτήσαμε και μας είπε πως πήρε την απόφαση όταν έκλεισε το εργοστάσιο εξόρυξης κάρβουνου στο οποίο δούλευε. Τότε αντιμετώπιζε και προβλήματα με τη σύζυγό του, με την οποία έχουν δύο παιδιά, και αποφάσισε να φύγει μακριά… Ξεκίνησε και ακόμη συνεχίζει. Μιλάει φλαμανδικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, νοτιοαφρικάνικα, τσέχικα και πολύ καλά ελληνικά. Από το ταξίδι του στην Ευρώπη κρατά μόνο τα θετικά! Έχει αντιμετωπίσει όμως και δυσκολίες, τη μοναξιά, την κούραση, τον καιρό, κακούς ανθρώπους (στην Ιταλία τού έκλεψαν το ποδήλατο, αλλά του έκαναν καινούργιο δώρο οι άνθρωποι που γνώρισε), το άγνωστο που θα βρει μπροστά του… Επόμενος σταθμός η Ιταλία και μετά θα συνεχίσει για  Ελβετία, όπου και θα τερματίσει την περιήγηση, με την ελπίδα να έχει καταφέρει να ζήσει και να ολοκληρώσει αισίως το όνειρο και να κατακτήσει μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες! Και έπειτα, επιστροφή στην Κρήτη για να ζήσει στον τόπο που αγάπησε από όλους πιο πολύ! 



Πηγή: ῾῾Θάρρος᾽᾽

ο διακεκριμένος οικονομολόγος Δ.Καζάκης για ΔΝΤ-Μνημόνιο.ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ. 
Είναι μεγάλου μήκους, αλλά λύνουν πολλές και βασικές απορίες όλων μας για την κατάσταση της χώρας, το χρέος, την δανειακή σύμβαση, το ΔΝΤ κτλ. 
ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ

1) Ομιλία στην πλατεία συντάγματος 01 Ιουνίου 2011. Στο πλάι των «αγανακτησμένων».

2) Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο Κρήτη TV. Μια ενδιαφέρουσα οικονομοτεχνική ανάλυση!!
Υ.Γ. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. 
ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ-ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ.





"ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ"


ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τρίτη , 14 Ιουνίου, 20.00 (απόγευμα!)  πλατεία 23ης Μαρτίου

῾῾ΟΣΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΑΣ ( και ένα αδιάβροχο ἰσως..) ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ....!!!!!!!

ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΜΑΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ,,,,

ΨΩΜΙ, ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ!!!!!῾῾




ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!!!

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 5/6, ΑΠΟ ΤΙΣ 18.00 (και για οσο πάει!!!)





βρες την πλατεία σου, πάρε τους φίλους σου και έλα....


ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ


ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ, 18.00 (και για όσο)
   ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΤΕ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙΝΑΤΕ.......



   ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...
  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ   
ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, μετανάστες που έχουμε έρθει στη πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από ΕΜΑΣ.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στην πλατεία.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.
Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
1.Το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δεν πρέπει να περάσει!
2. Άρση βουλευτικής ασυλίας.
3. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
4. Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια περιουσία !
5. Να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν την Δημόσια περιουσία και να ανακτηθεί ότι έχει πουληθεί!

Αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς – φτωχότερους και τους πλούσιους – πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ και πρέπει να ανατραπεί!
                                   ΖΗΤΑΜΕ: ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
                                ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

            Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!