Εαρινό Critical Mass Μαρτίου





Εαρινό critical mass Μαρτίου !!!!!
Σας περιμένουμε για να κάνουμε άλλη μια πολύχρωμη ποδηλατοβὀλτα στους κεντρικούς δρόμους αλλά και σε ῾῾μυστήρια μονοπάτια῾῾στην Καλαμάτα, μέσα σε ανοιξιάτικες πολύχρωμες και γαργαλιστικές μυρωδιές!!!!!
Να νιώσουμε λίγο όμορφα ρε γ%&^$&*$!!!
Μας αξίζει!!!!!!!
 




 συγκέντρωση, 4.00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (Συντριβάνι)

 διαδόστε το όπου μπορείτε!!!

Η ιδέα του critical mass ride ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1992 στο Σαν Φραντζίσκο, όταν στη συνάντηση του San Francisco Coalition αποφάσισαν πως αφού κυκλοφορούν τόσα ποδήλατα στην πόλη αλλά οι συνθήκες είναι τόσο άθλιες, θα έπρεπε να μαζεύονται μια φορά το μήνα και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κάτω από τον αρχικό τίτλο "The Commute Clot".

Το τελικό όνομα "Critical Mass" προήλθε από το ποδηλατικό ντοκιμαντέρ "Return to the Scorcher" όπου παρουσίαζε την διάσχιση διασταυρώσεων σε μεγάλες πόλεις της Κίνας σαν θέμα κρίσιμης μάζας (=critical mass): Όσοι ήθελαν να διασχίσουν μια διασταύρωση περίμεναν μέχρι να μαζευτούν αρκετοί και όταν μαζευόταν μια κρίσιμη μάζα ξεχύνονταν στο δρόμο κλείνοντας και ακινητοποιώντας τους διερχόμενους, μέχρι εκείνοι με τη σειρά τους να μαζευτούν πάλι περισσότεροι και να σπάσουν την μάζα.



Αυτά λοιπό γινόντουσαν στο San Francisco, εν ετει 1992!!!


Στην Καλαμάτα εν ετει, 2011, τα πραγματα κυλάν πιο αργά και από το αργό πετρέλαιο,


 ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ,ΟΤΙ:
Α. Ο ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ , (ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ;;;)
ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ !!!


Β. ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑ SKATE ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ Ο.Σ.Ε ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ, Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ . ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΝΕΟΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!!!




Γ. ΠΡΟΕΞΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΞΟΝΑ (..ΠΟΥ ΞΕΒΑΨΕ..) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ  ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΤΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ!!!!


Δ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΟ ΦΥΛΑΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!!
ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ....
..ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΘΟΥΡΙΑ!!!!!!!


ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥΣ ...ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΩΣ  ΠΡΩΤΟΠΟΔΗΛΑΤΕΣ , ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ  ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!








foto:mirto fifa
model: Panos!!! (xexexex)

Να πως μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας πράσινες!!

Βρίσκεται στο San Fransisco μεταξύ των οδών Hyde και Leavenworth.Η οδός Lombard είναι γνωστή ως ο «δρόμος με τις περισσότερες στροφές στον κόσμο». Ουσιαστικά αποτελείται μόνο από στροφές, 8 τον αριθμό, που δημιουργήθηκαν για να μειωθεί η κλίση του δρόμου καθώς βρίσκεται στην απότομη πλαγιά ενός λόφου. Το όριο ταχύτητας στο τμήμα αυτό είναι μόλις 8 km/h. Πρέπει να επισημάνουμε ότι εκτός από τις στροφές που έκαναν την οδό διάσημη, είναι εξαιρετικά όμορφη, με πολύ πράσινο και παρτέρια γεμάτα πολύχρωμα άνθη.
Βέβαια πρόκειται για μια ακραία περίπτωση ανάπλασης μιας οδού.
Φυσικά δεν περιμένουμε να συμβεί μια τέτοια πρωτότυπη ανάπλαση στην πόλη μας...
ΟΜΩΣ είναι εμφανές οτι υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να ομορφύνουν και να γίνουν πιο ανθρώπινες οι πόλεις στις οποίες ζούμε, φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση και φρέσκιες ιδέες.