critical mass αυγούστου

Στις 29 αυγούστου θα γίνει το καθιερωμένο critical mass από τους Ποδηλάτες Καλαμάτας και με την υποστήριξη και συνεργασία ποδηλατικών ομάδων και συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή.
Ως ποδηλάτες Καλαμάτας πέρασαμε μία δύσκολη περίοδο, αλλά καταφέραμε να τη ξεπεράσουμε και κανονικά συνεχίζουμε στις δραστηριότητές μας με άμεση εκδήλωση το προσεχές critical mass του Αυγούστου!!! (έναρξη , 19.00 , κεντρική πλατεία Καλαμάτας, συντριβάνι).

Επιπλέον συντόμως θα υπάρξει νέο ,πιο διευρυμένο site από εμάς για το οποίο θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως και δουλέυουμε εντατικώς πάνω σε αυτό!!!

Το Διβάρι Beach Bar λειτουργεί ακόμα ανεξέλεγκτα?

Kαταγγελία της Ορνιθολογικής Εταιρείας από το Σεπτέμβρη του 2009

¨Αξιότιμοι κύριοι,

Παρά την καλή πρόθεση και διάθεση συνεργασίας από πλευράς μας είναι προφανές οτι η μορφή λειτουργίας του Αναψυκτηρίου στο Διβάρι ξέφυγε από τα προβλεπόμενα όρια και τις σχετικές προδιαγραφές και περισσότερο ανταποκρινόταν σε λειτουργία μεγάλου Κέντρου Διασκέδασης. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας ενός τέτοιου τύπου Αναψυκτηρίου στην Ά ζώνη προστατευόμενης περιοχής NATURA 2000, δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με το γενικότερο πνεύμα της προστασίας των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής, των πουλιών που αποτελούν προστατευτέο αντικείμενο με βάση την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία ενώ επιφυλάσσουν άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο μοναδικό πληθυσμό Αφρικανικού χαμαιλέοντα στην Ευρώπη. Εφόσον επιθυμείτε τη λειτουργία τέτοιου τύπου Αναψυκτηρίου θα πρέπει να επανεξεταστεί εξ αρχής η χωροθέτηση τέτοιων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων και να μετεγκατασταθούν εκτός των ορίων Α ζώνης. Επίσης παρακαλούνται οι αρμόδιες Υπηρεσίες να φροντίσουν για την προστασία της περιοχής και την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.¨

Εμείς απλά θέλουμε να προσθέσουμε ότι η εν λόγω καντίνα -που είναι εγκατεστημένη στην παραλία του χαμαιλέοντα- πέρασε με διαγωνισμό στα χέρια του δημοτικού συμβούλου Πύλου, Φώτη Καραμπάτσου και 2-3 άλλων συνεργατών του, ένας εκ των οποίων είναι και υπάλληλος της Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε. του Κωνσταντακόπουλου
Διαβάστε περισσότερα στο Βlog Χαμαιλέων.

Εκδρομή στη Κυπαρισσία με ποδήλατα στο τραίνο

Τη Κυριακή 29 Αυγούστου στις 8.30πμ.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την προβολή της οικολογικής διάστασης του σιδηροδρόμου και τη διαφήμιση του ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς για την πραγματοποίηση ταξιδιών και εκδρομών, ειδικά σε μια εποχή που απειλείται η ύπαρξή του στην περιοχή μας, φίλοι του σιδηροδρόμου και του ποδηλάτου της πόλης μας, μαζί με τα ποδήλατά τους, διοργανώνουν εκδρομή στη σιδηροδρομική διαδρομή Καλαμάτα – Καλόνερο – Καλαμάτα την Κυριακή 29/08/2010. Για το σκοπό αυτό θα έχει εκμισθωθεί ειδικό βαγόνι στο τραίνο όπου θα δέχεται ποδήλατα.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμάτας στις 8:30 π.μ. και άφιξη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καλόνερου στις 10:00 περίπου. Για την επιστροφή, η αναχώρηση θα γίνει από το Σιδηροδρομικό σταθμό Καλόνερου στις 16:00 και άφιξη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμάτας στις 17:30 περίπου.

Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα:
-6982999140 και 6973220423
Διοργάνωση: Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας.

Προσφυγή κατά του Μνημονίου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ύστερα από απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου και σε συνεννόηση με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, καθώς και με έξι θιγόμενους δημοσίους υπαλλήλους ενδεικτικά, θα καταθέσουν από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Μαργιέλης, θα καταθέσουν ''προσφυγή - αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του Μνημονίου και των εκτελεστικών διατάξεων αυτού, θεωρώντας ότι οι εν λόγω διατάξεις είναι βάναυσα αντισυνταγματικές και αναμένουμε να βρεθούν δικαστές σεβόμενοι την αποστολή τους να ακυρώσουν τις εν λόγω διατάξεις''.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Αλλάζουν στάση για το ποδήλατο οι Λονδρέζοι

Το ποδήλατο θα μπορούσε να αποκτήσει τη θέση του στην εικόνα του Λονδίνου, δίπλα στα διώροφα λεωφορεία και τα μαύρα ταξί. Τουλάχιστον αυτό ευελπιστεί ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Μπόρις Τζόνσον, εγκαινιάζοντας την Παρασκευή ένα πρόγραμμα ενοικίασης δημόσιων ποδηλάτων, ύψους σχεδόν 170 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα παρέχει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Λονδίνου 5.000 δίκυκλα, διαθέσιμα προς ενοικίαση σε 315 σταθμούς σε όλη τη (συνήθως μποτιλιαρισμένη) μεγαλούπολη. Σύντομα ο αριθμός των ποδηλάτων θα αυξηθεί κατά χίλια και οι σταθμοί θα φτάσουν τους 400. Οι χρήστες της υπηρεσίας πρέπει να πληρώσουν συνδρομή που κυμαίνεται από μία στερλίνα για μία ημέρα έως 45 στερλίνες η ετήσια. Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που ενοικιάζουν ποδήλατο, μπορούν να το πράξουν δωρεάν για την πρώτη μισή ώρα ή έναντι μίας στερλίνας για την πρώτη ώρα.

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ?
Θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων σε συνδυασμό με τις γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ, και τα οργανωμένα πάρκινγκ αυτοκινήτων του Νέδοντα και της Ναβαρίνου. Έτσι οι κάτοικοι της πόλης αλλά και οι επισκέπτες της θα μπορούν να κινούνται στο κέντρο, να κάνουν τις δουλειές με την ευελιξία που προσφέρει το ποδήλατο, ύστερα να το επιστρέφουν στον σταθμό ενοικίασης και να αποχωρούν για το σπίτι τους είτε με το αστικό λεωφορείο, είτε με το αυτοκίνητό τους.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ……

ΥΣ: Στην Ελλάδα, μόνο η Κέρκυρα έχει παρόμοιο σύστημα κοινής χρήσης ποδηλάτων.

Νέα στήλη με δωρεάν e-book στο blog μας


Δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να κατεβάσετε από το ιστολόγιό μας. Η στήλη βρίσκετε στα δεξιά σας, κάτω χαμηλά. Όλα τα βιβλία είναι ποδηλατικού ενδιαφέροντος και συμβάλλουν στη διαμόρφωση και στη διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας.

Ποδηλατοβόλτα στο Φράγμα Άρι


Ποδηλατοβόλτα στο Φράγμα Άρι - Αναχωρηση απο Πλατεια 23ης Μαρτιου 7:00 μ।μ। την πρώτη Κυριακή του μήνα। Το βράδυ ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Άρεως διοργανώνει την γιορτή του αγρότη, Προσφέρει φαγητό και κρασί.....μουσική-χορός.......όποιος θέλει παραμένει.
Από την ομάδα: "Πάμε Ποδήλατο?"