Νέο Πάρκινγκ Ποδηλάτων-πεζόδρομος Κροντήρη


Αλλο ένα πάρκινγκ ποδηλάτων δημιουργήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας. Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον πεζόδρομο Αριστομένους, στον "πεζόδρομο Κροντήρη".
Η ποιότητα του πάρκινγκ είναι εξαιρετική, αφού τα ποδήλατα μας κλειδώνουν με ασφάλεια. Η δημιουργία του αναβαθμίζει την περιοχή του κέντρου αφού μπορούμε να ψωνίζουμε στα γύρω καταστήματα, ή να πίνουμε τον καφέ μας, έχοντας το ποδήλατό μας παρκαρισμένο και κλειδωμένο σε ένα ασφαλές και περιποιημένο σημείο της πόλης μας.

Αξιοσημείωτο είναι οτι φυτεύθηκαν Πλατάνια πλάι στο πάρκινγκ ποδηλάτων, και έτσι σε 2-3 χρόνια τα ποδήλατά μας θα "ξεκουράζονται" κάτω από τον παχύ και δροσερό ίσκιο τους, μαζί με τους διερχόμενους πεζούς που θα απολαμβάνουν μια όμορφη καταπράσινη βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Και άλλα τέτοια και καλύτερα ευχόμαστε!!!
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ.

Ο χορός των σκουπιδιών.

Όσοι μας θέλετε απολίτικους, βάλτε αυτό το video εκεί που ξέρετε.
Οι ενεργοί πολίτες είναι το βασικότερο συστατικό μιας ευνομούμενης πολιτείας.
Το videaki δείχνει τη δράση διαμαρτυρίας, η οποία διαδραματίστηκε στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ χορού, για τα σκουπίδια που πνίγουν συνεχώς τη Καλαμάτα, λόγο των συμφερόντων της πολιτικής εξουσίας, από την συνέλευση αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα του Πασοκ και του ΔΝΤ.

φεστιβάλ Τζαζ στην πόλη μας!


Μπορεί να μην έχω ιδέα από τη συγκεκριμένη μουσική, αλλά γούσταρα πάρα πολύ που στο νέο φεστιβάλ τζαζ, είδα τόσο κόσμο στο πάρκο σιδηροδρόμων γοητευμένο από μουσικές μελωδίες να σκαρφαλώνει πάνω στα τρένα-εκθέματα του πάρκου(όπως όταν είμασταν παιδιά) για να καταφέρει να δεί τους μουσικούς και να απολαύσει καλύτερα τη συναυλία. Γουέλ Νταν!! Άντε και του χρόνου!!!!!!!
Περισσότερα για το Φεστιβάλ εδώ.

Είσαι το ίδιο σκουπίδι με αυτά που πετάς...

Έκθεση τέχνης για την επανάχρηση των υλικών

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα kalamatafreespace διοργανώνει έκθεση εικαστικών και χρηστικών ιδεών στη Καρδαμύλη από 22/7-01/8/2010. Ταυτόχρονα θα διαδραματίζεται εργαστήρι χαρτοκατασκευών για παιδιά. Περισσότερα εδώ.
Τη στιγμή που ολόκληρος ο πολιτισμός μας κοντεύει να βυθιστεί σε τόνους σκουπιδιών που εμείς οι ίδιοι παράγουμε για να ικανοποιήσουμε το σύνδρομο της υπερκαταναλωτικής βλακείας μας, ορισμένοι καλλιτέχνες δημιουργούν με ό,τι εσύ δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι σου χρειάζεται και το πέταξες στα σκουπίδια. Τρέχα να πάρεις ιδέες, πριν αρχίσεις να τις αγοράζεις από πολυκαταστήματα.

12ο CRITICAL MASS RIDE *1 χρόνο μαζί *

Στο Critical Mass Ride Ιουλίου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί. Συμπληρώσαμε ένα χρόνο κιόλας!!

Από την πρώτη ποδηλατοπορεία, τον Αύγουστο του 2009, έχουν αλλάξει πολλά στην πόλη μας. Πολλά είναι αυτά όμως που θα πρέπει να αλλάξουν στο μέλλον, ώστε να έχουμε αυξημένη ποιότητα ζωής και μια υγιή-ειρηνική καθημερινότητα.

Πάντα μέσα από τις ποδηλατοπορείες μας προωθούμε το ποδήλατο ως το φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης. Ζητάμε την επέκταση των ποδηλατοδρόμων και των αστικών αναπλάσεων, με σχέδιο και μελέτες, περισσότερο πράσινο σε δρόμους-πεζοδρόμια, να είναι περιποιημένα τα πάρκα και οι πλατείες μας. Προωθούμε την ευγενική οδική συμπεριφορά και τον αλληλοσεβασμό στον δρόμο μεταξύ ποδηλατών, πεζών, οχημάτων. Όσον αφορά το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών, ο κάθε ένας μας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τα σκουπίδια που παράγει !!! Η λύση για εμάς: Ανακύκλωση και συνοικιακή κομποστοποίηση, ώστε τελικά να μην παράγονται σκουπίδια αλλά μόνο υλικά για χρήση και λίπασμα (κομπόστ).

ΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ: Πάνω απ’ όλα για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα ως κοινωνία, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε (ο κάθε ένας) τον εαυτό μας, την συμπεριφορά μας, πολλές φορές ακόμα και στάση ζωής.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ (ΠΑΡΚΟ Ο.Σ.Ε.)

Αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 21:00, σας προσκαλούμε στην ανοιχτή συνέλευση της ομάδας μας. Θα συζητήσουμε τόσο για θέματα του CRITICAL MASS και της ποδηλατοπορείας του Ιουλίου, όσο για τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης μας.
Θεματολογία
1. CRITICAL MASS Ιουλίου
2. πρόταση για νέο άξονα ποδηλατόδρομου
3. Ο χορός των σκουπιδιών στην πόλη μας. Τί μπορεί να γίνει;

Περιμένουμε και τις δικές σας προσθήκες...!

** Σαν πας στην Καλαμάτα, και έρθεις με το καλό
Φέρε μου ένα σκουπίδι, να πετάξω και εγώ στο σορό.........

Ιντερνάσιοναλ ντάνς φέστιβαλ

Στη πόλη του χορού

Παρά τις περικοπές ελέω κρίσης και το μέγαρο που φτιάχνετε με ρυθμούς γιοφυριού Άρτας, το φεστιβάλ χορού δε το βάζει κάτω. Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, χορευταράδες ακόμα και στα δύσκολα, που φυσικά μόνοι μας δημιουργήσαμε, για να έχει νόημα ο χορός.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Δροσίζουν Φωτογραφίζοντας

Έκθεση με θέμα το υγρό στοιχείο από τη ΦΛΚ

Στον όμορο χώρο - αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, στο Ιστορικό Κέντρο (Πλ. Αγ. Αποστόλων) Καλαμάτας φιλοξενείται έκθεση με θέμα: "Υγρό Στοιχείο" από την dream team της φωτογραφικής λέσχης Καλαμάτας μέχρι τις 20/7/10 (08:00-20:00 καθημερινά) Άντε και στο μουσείο της ακρόπολης, ευχόμαστε…

Φεστιβάλ μηδέν

Η βιντεοδημιουργία… αντεπιτίθεται!

Σταθερό στο καλοκαιρινό του ραντεβού και φέτος το Festival Μηδέν μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο εικαστικό σύμπαν της σύγχρονης παγκόσμιας βιντεοδημιουργίας. Μια περιπετειώδης όσο και απολαυστική διαδρομή στις σκέψεις και τις ανησυχίες των σημαντικότερων εκπροσώπων της νέας γενιάς βιντεοκαλλιτεχνών, όπου ταυτόχρονα αποτυπώνονται οι πιο αιχμηρές και ενδιαφέρουσες τάσεις της τέχνης των καιρών μας.

Το Festival Μηδέν θα πραγματοποιηθεί στην πιο γραφική γειτονιά του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας, την πλατεία Αμφείας, στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2010 (9:30 μμ), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στην έκτη κατά σειρά διοργάνωση υποβλήθηκαν για συμμετοχή περισσότερα από 800 βίντεο από όλες τις ηπείρους. Στις τρεις βραδιές του φεστιβάλ συνολικά θα παρουσιαστούν 181 έργα ανάμεσα στα οποία αφιερώματα σε φεστιβάλ και ομάδες του εξωτερικού αλλά και διαδραστικά προγράμματα και εγκαταστάσεις. Και φέτος το πρόγραμμα των προβολών διαρθρώνεται σε θεματικές ενότητες। Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ

Ποδηλατοβόλτα στους Δολούς

Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010 6:00 μ.μ.
Εκκίνηση Πλατεία 23ης Μαρτίου
Σύνολο χιλιομέτρων 50 χλμ.
Στην φωτογραφία με την διαδρομή ο μπλέ χρωματισμός δηλώνει τις ευθείες, ο κόκκινος χρωματισμός τις ανηφόρες και ο πράσινος τις κατηφόρες.
Από την ομάδα: Πάμε ποδήλατο?